مراسم رونمایی از گزینه اشعار شاعر برجسته‌ی گیلانی، احمد پرمهر یابنده، در سالن اجتماعات اداره‌ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لاهیجان برگزار شد. این برنامه روز سه‌شنبه، بیستم مهرماه، مصادف با روز حافظ و به همت کتابخانه‌ی عمومی امام علی (ع) رودبنه و با همکاری اداره‌ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لاهیجان برگزار شد. عباس گلستانی، شاعر و منتقد ادبی، و پیام یوسفی کینچاه، نویسنده و مدیر نشر الهام اندیشه از سخنرانان این مراسم بودند. گلستانی در بخشی از سخنانش ضمن اشاره به تعریف‌ناپذیری شعر، احمد پرمهر یابنده را شاعری «شریف» دانست که در آثار خود به «شرافت ادبی» پایبند است و پیام یوسفی نیز او را نمونه‌ی بارزی از شاعران دوره‌ی پسانیمایی گیلان برشمرد که از «چه گفتن» به «چگونه گفتن» رسیده است. مدیر نشر الهام اندیشه در بخش پایانی سخنانش احمدپرمهر یابنده را اینطور توصیف کرد:

«استاد احمد پرمهر دستاوردهای بسیاری در شعر داشته است و بالاتر از آن چهره‌ای درخشان و دوست‌داشتنی در فضای فرهنگی شهرمان است که تلاشهای بسیاری نیز برای حفظ زبان مادری خود مصروف داشته است… در زمانی که ایشان در بستر بیماری بودند، جای خالی‌شان به‌واقع در اجتماعات فرهنگی شهر احساس می‌شد؛ و اکنون که شعر او بیش از هر زمان دیگری به پختگی کلام و دلنشینی خیال رسیده و گزیده‌ای از آن در مجموعه‌ی حاضر ارایه شده است برای بنده به‌عنوان شاگرد کوچک ایشان بیشتر از همه یادآور این بیت و سخن لسان‌الغیب است که:

با عقل و فهم و دانش داد سخن توان داد

چون جمع شد معانی، گوی بیان توان زد»

در این برنامه همچنین خانم‌ها نسرین جعفری و زینب صادقی، و آقایان محمد محمدی، نیما اسدی و حسن فرهنگ‌فر به شعرخوانی پرداختند. در ادامه‌ی مراسم، سیدعلی ذاکرنقیبی بخشدار رودبنه، نگار نادری رییس اداره‌ی فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان، فاطمه فیلی رییس اداره‌ی کتابخانه‌ها و پیام یوسفی کینچاه مدیر نشر الهام اندیشه، با حضور در جایگاه ویژه و با همراهی شاعر و همسرشان خانم لیلا پدرام به صورت رسمی از کتاب رونمایی به عمل آوردند.

در پایان مراسم، احمد پرمهر یابنده، شاعر گزینه اشعار، ضمن تشکر از بانیان برنامه و نیز قدردانی حضور  گرم شعرا، نویسندگان و مدعوین حاضر در جلسه به خوانش اشعاری از کتاب خود پرداخت.

 

احمد پرمهر یابنده (الف. شالیزار) متولد 1343 در شهر رودبنه‌ی شهرستان لاهیجان است؛ او به دو زبان فارسی و گیلکی شعر می‌گوید و علاوه‌برآن، دستی هم در تحقیق و پژوهش‌ ـ به‌ویژه جستارهای اجتماعی و ادبی ـ دارد. پرمهر، سرودن را همچون بسیاری از شاعران از سنین نوجوانی آغاز کرد اما تا نیمه‌ی دوم عمر (یعنی سنین پختگی کلام) چیزی انتشار نداد.

بیا نقطه شویم، همیشه دوستت داشته‌ام، بهار په صدا، درخت آغاز می‌شود، اندیشه‌های خیس، وئره جلفه جا، عاقبت چلچله، تا برگ‌ریز خزان، خاطره‌ی دست‌های پشیمانی و بوی نعناع پیراهنم، عناوین مجموعه شعرهای منتشر شده‌ی او است که به ترتیب از سال 1394 به این‌سو و عمدتاً توسط نشر الهام اندیشه انتشار پیدا کرده و نمونه‌هایی از هریک، در گزینه اشعار ایشان گنجانده شده است:

“پای یک ستاره نشسته‌ام

و دارم شامم را می‌خورم

صدای زنگ تلفن

از کره‌ای دیگر

مرا می‌خواند

با بوی نعناع پیراهنم

با او حرف می‌زنم…”